Onze eigen manier
van werken

Recycling is een kunst

Bij ArCoRec wordt elektronica recycling gezien als een verfijnde kunst. Elk apparaat is een complexe samensmelting van materialen en technologie, waarbij elk onderdeel zijn eigen unieke recyclingproces vereist. Onze expertise ligt in het zorgvuldig ontmantelen en transformeren van afgedankte elektronica in bruikbare grondstoffen. Deze benadering gaat verder dan alleen het hergebruiken van materialen; het is een uitgebalanceerde mix van technologische innovatie, zorgvuldige verwerking en een diepgaande kennis van elektronische apparatuur. In elke stap van ons proces brengen we de kunst van precisie en aandacht voor detail tot leven.

Wat we doen

Ons proces is zorgvuldig ontworpen om elk afgedankt apparaat te transformeren in iets waardevols. We volgen een drie-stappenplan dat begint bij de zorgvuldige inzameling van apparaten en eindigt met de transformatie van materialen voor hergebruik.

1

Inzameling en voorbereiding

Het proces begint met de zorgvuldige inzameling van afgedankte elektronica. We werken samen met bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren om een breed scala aan apparaten te verzamelen. Eenmaal bij ons aangekomen, wordt elk apparaat geïnspecteerd en voorbereid voor de volgende fase. Dit omvat het sorteren op type en materiaal, en het veilig verwijderen van eventuele data.

2

Ontmanteling en scheiding

De tweede stap is het hart van onze kunst: de ontmanteling. Gespecialiseerde technici demonteren elk apparaat handmatig om verschillende materialen te scheiden. Metalen, kunststoffen, glas en andere componenten worden zorgvuldig gescheiden om de zuiverheid van de materialen te waarborgen. Deze nauwgezette scheiding is essentieel voor de kwaliteit van het recyclingproces.

3

Verwerking en transformatie

In de laatste fase transformeren we de gescheiden materialen in bruikbare grondstoffen. Dit gebeurt door middel van geavanceerde processen, waaronder smelten en raffineren. Het eindresultaat is een reeks hoogwaardige materialen die klaar zijn voor hergebruik in nieuwe producten. Hiermee sluiten we de cyclus en dragen we bij aan de reductie van de behoefte aan nieuwe grondstoffen.

Werken bij ArCoRec?

Wij zijn continu opzoek naar nieuwe talenten in ons team. Stuur ons je gegevens en we komen zo snel mogelijk bij je in de lucht.